zaterdag 18 september 2010

Thema: 'Mijn allerliefste knuffeltje'


Het thema 'knuffels' viel goed in de smaak bij de kleuters, dit zeker en vast omdat ze hun eigen knuffel mochten meebrengen naar de klas. Zo zaten we plots met veel hondjes, beertjes, ...
Rikki vond dit natuurlijk superleuk, zo had hij plots veel knuffelvriendjes!


We experimenteerden met lijm en kleefden lekker zachte stofjes op de beer! Toch vonden niet alle kleuters de lijm even leuk, want zo werden de handjes een beetje vies! Maar met wat water en zeep, waren ze zo weer proper.Naar een verhaaltje luisteren kunnen wij al heel goed. De juf vertelde het verhaaltje 'Met tien verstoppertje spelen' en toen we na de turnles weer naar de klas kwamen, hadden onze eigen knuffels zich ook verstopt. We zochten in alle hoekjes van de klas en vonden al gauw onze knuffeltjes terug. Wat vonden we dit leuk!Samen lieten we onze knuffeltjes ook vliegen.
We legden onze knuffels in een groot laken en dan... schudden maar!
Wat vlogen ze hoog, wel opletten dat ze niet uit het doek vielen.

We maakten ook ons eigen knuffeldoekje. Mooie bolletjes stempelen dat kan ik al goed hoor, denkt Sébastien.


De stagiaire, juf Marieke, kwam nog eens kijken in onze klas en samen speelden we met de bal. Vangen en gooien. Wat een plezier!We hadden ook een gesprekje over échte knuffels krijgen. Dat doen we als we iemand graag zien, we knuffelen mama, papa, zus, broer, oma, opa, de juf en natuurlijk elkaar. Want we zijn al échte vriendjes geworden. Rikki kreeg natuurlijk ook een hele dikke knuffel!

De juf heeft ook een foto genomen van onze knuffels en in stukjes geknipt. Zo moesten we zelf onze eigen stukjes terugzoeken en dan onze knuffel puzzelen. Wat hebben wij dit flink gedaan!
We spelen natuurlijk ook nog heel veel en dat kunnen we ook al goed, al is samenspelen niet altijd even gemakkelijk.

Zo, deze week is ook weer om.
Omdat Rikki niet graag helemaal alleen is in de klas tijdens het weekend, mag hij dit weekend mee met Louis naar huis.
Louis was heel blij en hopelijk hebben ze het beiden naar hun zin.
Tot maandag, lieve kleuters!

2 opmerkingen:

  1. Heel leuk om te lezen! Ze hebben echt al toffe dingen gedaan en we merken dat hij het graag doet en veel bijleert! Ik ben fan van dit blog! :-)
    grtjs Tim (papa van Cédric)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sébastien bloeit echt open sinds hij naar school gaat. Geen wonder, als ik zie wat een plezier ze daar hebben in de konijntjesklas!!

    BeantwoordenVerwijderen